VIDEO, FOTO: Problematika pometanja, bidona i duplih faktura presudila Komparu @ Vasanska

Veselo je bilo sinoć u Vasanskoj na dizanju pusta ‘Kompara’. Lokalni komunalni problemi obilježili su Vasanskog pusta čije je ime izvedeno od prvih slova Komunalca i Parkova.

Ovogodišnji pust napravljen je od metli koje simboliziraju razne epohe opatijske povijesti – od aristokracije do demokracije – aš vavek se pometalo.

U prigodnom programu u kojem su glavni i odgovorni pusni judi z Vasanske, Emil Jeletić, Mladen Žigulić i Dino Đelmo, razveselili pedesetak sumještana svašta smo saznali. Od povijesti pometanja po Opatije do nagovještaja što nas očekuje za 100 godina i ‘ki ča dela i ki koliko dela, a ki ispostavlja fakturu’. Također, obzirom na stanje u državi, koje nije mimoišlo ni republiku Vasansku, za vrijeme trajanja pusta, Rakovčeva ulica preimenovana je u Via Romu – obzirom da se tako zvala za vrijeme talijanske vladavine. Ki će finit va Via Rome, a ki va bidonu saznat ćemo kroz mjesec dana, a do tada – Živio pust!!!

Po užance druženje je otvoreno himnom Vasanske i prigodnom recitacijom Dina Đelme, dok je nekoliko prigodnih numera izveo Alberto Surina.

Video prilog s dizanja pusta pogledajte u nastavku teksta, a veliku fotogaleriju na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net