2. Opatija auto moto show opravdao sva očekivanja @ plaža Slatina

2_opatija_auto_moto_show (2)

Bolidi F1 na Slatini

Čak tri različite lokacije na području grada Opatije jučer su bile pod opsadom automobilista i ljubitelja brzine. Naime, već dugo najavljivani 41. Croatia rally – Hok i 2. Opatija auto moto show, održan je jučer pred velikim brojem zaljubljenika u brzine i svijet oktana.

Uvod u cjelokupnu manifestaciju pripremljen je na plaži Slatina, a od ranog jutra stanovnici Opatije i njihovi gosti družili su se na 2. Opatija auto moto showu, koji je okupio brojne renomirane auto kuće i popratne sadržaje vezane uz auto moto svijet. Natjecateljski dio manifestacije održan je na obroncima Učke, a tridesetak natjecatelja jurilo je najbolje vrijeme na brzincima s istarske strane od tunela Učke, preko Poklona do Veprinca.

– Sve je prošlo sukladno našim očekivanjima. Potrudili smo se pripremiti manifestaciju koja će zadovoljiti i najizbirljivije, a sudeći prema reakcijama u tome smo i uspjeli. Lani smo preuzeli na sebe opsežnu pripremu i realizaciju, a ove godine smo ju dodatno povećali i sa sadržajem, ali i sa duljinom trajanja iste. Cjelodnevno događanje, koje je započelo u ranim jutarnjim satima, i direktnim uključenjem u emisiju Dobro jutro Hrvatska, produžili smo do kasnih večernjih i gostima Opatije ponudili jedan zanimljiv sportsko, izložbeno, glazbeni event. Ovim putem zahvaljujemo se svim izlagačima, sponzorima, pokroviteljima, prijateljima i kolegama koji su nam pomogli da ovaj projekt odradimo na ovako viskom nivou, kazao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsporta, suorganizatora 41. Croatia rallya i organizatora 2. Opatija auto moto showa.

2_opatija_auto_moto_show (14)

Slatina pod opsadom automobilista

Uz Slatinu i Učku, Opatijski mul pretvoren je u servisnu zonu i mjesto za dotakanje goriva, tako da je i gradska luka u dva navrata bila pod opsadom automobilista, a posebnu kulisu pripremile je ekipa caffe bara Galija, koja je dodatno ‘oplemenila’ prostor s dva trkaća automobila koji su postali inventar kafića tijekom jučerašnjeg dana.

Izloženi bolidi Formule 1, pet motora koji su pisali povijest na GP utrkama, prerađene jurilice za brdo, krug, samo su neki od eksponata koji su bili izloženi na Slatini. Dodatnu vrijednost u izložbenom djelu dali su članovi Grobnik track daya, predstavnici oldtimer kluba Liburnia classic i ekipa okupljena oko tuning Riverside Customs Cluba te bikeri iz MK Seahorses koju su, pojačani sa svojim kolegama iz austrijskog Harley Davidson kluba dodatno začinili stvari i napravili odličnu uvertiru u večernji program. Mitski susret dva opatijska benda, Koktelsa i The Shaionesa, rezultirao je s gotovo četiri sata vesele glazbe, ponekom ispunjenom glazbenom željom i zajedničkim izvođenjem legendarnog Šajotovog hita ‘Moji koraki’.

No, uz sav respekt prema glazbenicima, najveće zvijezde jučerašnjeg eventa bili su bolidi Formule 1, a Ferrarijev crveni bolid s propetim konjićem kojega je svojedobno vozio i sam Michael Schumacher bio je posebna atrakcija showa prema reakcijama posjetitelja. Izložena formula činila treći rezervni auto u Teamu Ferrari do 2006. godine, a uz spomenutog Schumachera vozio ga je i Felipe Massa. Također, tvrtka Honda Ruting izložila je Formule 1 trostrukog svjetskog prvaka Nelsona Piqueta i Rubensa Barrichella te motocikle koji su pisali povijest na legendarnoj prelučkoj stazi iz fundusa Honda Ruting muzeja.

2_opatija_auto_moto_show (15)

Oktanski dan na Slatini

Veliki interes za sudjelovanjem na Slatini rezultirao je popunjenjem gotovo svih kapaciteta na glavnoj šetnici i plaži, a svoje proizvode i usluge predstavile su mnoge tvrtke s Kvarnera – Afro d.o.o (Hyundai), Auto kuća Lenac (Nissan), 40-Box Kundić (Mitsubishi), Autokuća Šop (Mercedes), ARK Mihelić d.o.o. (Citroen), Porsche Inter auto d.o.o. (Škoda), RB auto d.o.o. (Renault, Dacia i Michelin) te Ruting d.o.o. (Honda). Auto moto industriju predstavljala je tvrtka Inter cars d.o.o, dok će ostale djelatnosti prezentirati Udruženje obrtnika Liburnije, Experience, Art film, Foto Luigi, EM-Soft sistemi, Grobnik track day i Turistička zajednica Općine Lovran.

Veliki doprinos dali su i mnogi pokrovitelji: Liburnija parking, Mjesni odbor Vasanska, Restoran Ružmarin, Restoran i bar Vongola, Puž auto d.o.o., caffe bar Galija, uvoznik Texaco – Havolin ulja, Pizzeria Delfino Lovran, stomatološka ordinacija Sorriso, Automehanika Butorac, Klemm securitiy, dBoki sound &light, Medris, 3t.cable, IP studio, Poliklinika Dental te tvrtke Iva grad d.o.o. i Kršul d.o.o. dok su medijski pokrovitelji Novi list, Radio Istra, Domaći radio, Radio Korzo i portal www.poduckun.net.

Koktelsi

Koktelsi

 

Izvor: PodUčkun.net