Tradicionalno pjesničko-prozno druženje kraj Vrutki okupilo pedesetak zaljubljenika u domaću besedu

Sruženje na Potoku...

Sruženje na Potoku…

Tradicionalno druženje kraj potoka Vrutki, u organizaciji Mjesnog odbora Vasanska, okupilo je pedesetak ljudi – zaljubljenika u Vasansku, netaknutu prirodu i domaću besedu koja se na ovom događanju njeguje u ”pjesmi i prozi”.

Naime, ovo je druženje već prema ustaljenom redu obojeno literarnim nadahnućem, a kako to i priliči službenoj manifestaciji, započeto je himnama, doduše – neslužbenima. Tako je predsjednik MO Mladen Žigulić pročitao himu Vasanske, a opatijsku ”himnu”, Serenadu Opatiji koju je proslavio Ivo Robić, interpretirali su ”Vasanski 2 Cellos” Marin Glavina i Alberto Surina.

Prigodnim riječima podrške građanima obratila se je i zamjenica gradonačelnika grada Opatije Marina Gašparić kao i predsjednica susjednog mjesnog odbora Centar II Stela Brguljan, nakon čega je Žigulić upoznao prisutne s posebnostima ovog druženja koje se odvija ”bez mikrofona, kabela i pojačala”.

Mladen Žigulić

Mladen Žigulić

– Samo ljudski glas u kombinaciji s prirodnim ozvučenjem izvorišta Vrutki, za razliku što imamo vidjeti i čuti ovog ljeta kakva nam sve muzika dolazi s novootvorenog Lida i ne prestaje do 4 sata ujutro, kazao je Žigulić, koji je pohvalio i činjenicu da se sada u Vasanskoj poduzima akcija bušenja podzemlja u cilju pronalaska dovoljnih količina pitke vode, ”koja bi se po svojoj kvaliteti i karakteristikama mogla prodavati kao muška voda zajedno s afričkom šljivom koja bi se zasadila na gornjim krajevima Vasanske, a sve u cilju rasta nataliteta”.

Narodni pjesnici Dino Đelmo, Vili Jeletić i Roberto Žigulić izrecitirali su svoje pjesme, dok je ”historiograf” ovih prostora Roberto Žigulić izvukao na svjetlo dana jedan događaj iz povijesti Vasanske.

Naravno, cijelom tom umjetničkom šušuru priključio se i Emil Jeletić svojim specifičnim viđenjem povijesti i davanja imena šetnicama i cestama.

– Uz stalne doskočice i šale koje su se izmjenjivale s pjesmama i muzikom i uz dobro jelo i piće građanima je brzo prošlo vrijeme uz želju da se svi nađemo i iduće godine na istom mjestu, ocijenio je na koncu Žigulić.

Kratki video isječak pogledajte u nastavku teksta, a nekoliko fotografija na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net