Tradicionalno druženje mještana @ Vrutki

OLYMPUS DIGITAL CAMERAU organizaciji Vijeća mjesnog odbora Vasanska, ovog vikenda, na izvoru potoka Vrutki održano je tradicionalno druženje s mještanima.

Nakon pročitane himne Vasanske i pića ispijenog pića dobrodošlice prisutnima se je obratio predsjednik VMO Vasanska Mladen Žigulić, koji se je zahvalio svima što su došli na druženje, pogotovo ako se uzme u obzir izuzetno toplo vrijeme.

Najprije je tradicionalno pročitana himna Vasanske, a nakon toga su pročitane pjesme Marine Česen, Luke Skorića, Vilija Jeletića, Dina Đelme i Biserke Kinkele, posvećene potoku Vrutki i našem lijepom kraju.

Poslije izrecitiranih pjesmi prof. dr. sc. Roberto Žigulić je predstavio je prisutnima svoju knjigu ‘Stališ duša župe Veprinac 1875 – 1925 knjiga II Vasanska i Veprinac’, te podsjetio sve prisutne na nekadašnju važnost Vasanske, na korijene i poštovanje prema precima.

– Također, htio bih podsjetiti gradonačelnika Dujmića, na obećanje, da će se u drugoj polovici radova, ove jeseni, u sklopu rekonstrukcije ceste Carmen Sylve, a na traženje mjesnog odbora Vasanska, napraviti i šetnica u šumi koja će povezati potok Vrutki sa šetnicom Carmen Sylva, kazao je Mladen Žigulić.

Po završetku prigodnog programa, okupljeni mještani, u srdačnoj i opuštenoj atmosferi družili su se uz sendviče, kolače i piće, te nastavili tradiciju druženja u prirodi uz obećanje da će se naći na istom mjesto u isto vrijeme iduće godine.