Problemi Vasanske u rukama hrvatskog Robina Hooda

hood_pust_2014 (2)Usprkos nevremenu i jakoj kiši ispred prostorija VMO Vasanske okupilo se je tridesetak građana i prijatelja Vasanske, koji su prisustvovali dizanju pusta i otvaranju maškarane ‘sezone’.

Predsjednik VMO Vasanske Mladen Žigulić, predao je vlast u mjesnom odboru meštru Emilu Jeletiću koji je u svom prepoznatljivom govoru prokomentirao tekuća zbivanja u našem kraju.

Nakon dizanja pusta koji ima znakovito ime: Hrvatski Robin Hood, Jeletić je rekao da će ovaj pust sigurno dobro raditi, krasti će od bogatih i davati siromašnim.

hood_pust_zadaci

Da ne ostane samo na lijepim stvarima, Mladen Žigulić rekao je da pust Hood mora riješiti i nekoliko gorućih problema – konačno treba urediti Rakovčevu ulicu i kompleks autogaraže Slatina, ukloniti prepreke s nogostupa u Vasanskoj, pronaći uzroke zagađenja na kupalištu Slatina i spriječiti da se ovo ljeto opet ne pojave tabele zabrane kupanja na plaži Slatina, najzad urediti dio stubišta Baredi koje predstavlja “sodomu i gomoru” u centru grada Opatije te na kraju izrazio bojazan da se pust Hood ne odmetne i da počne krasti siromašnim i davati bogatima. Pri tome je podijelio i fotoalbum sa slikama i zamolio prisutne da u ovo pusno vrijeme prate i nadziru pusta Robina Hooda da li izvršava zadane mu zadatke.

Pjesnik Vasanske Dino Đelmo je izrecitirao prigodnu pjesmu posvećenu pustu Robinu Hoodu, dok se sad već bivši predsjednik, Mladen Žigulić, zahvalio sponzorima – VMO Vasanska, Gradu Opatiji, gostioni Istranka, lovačkom društvu “Lane”, tvrtki Radnik d.d. Opatija i fast foodu “Buldog”, a posebne pohvale dobio je Josip Udović- Pino koji svaku godinu pomogne napraviti pusta.

Uz smijeh i priču, nakon toga svi prisutni su uživali u delicijama koje su pripremili lovci lovačkog društvo “Lane” i osoblje gostione “Istranka”.

hood_pust_2014 (1)

Izvor: PodUčkun.net
Foto: Jerko Gudac