Otvoreno odmorište Baredi

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPrava domaća atmosfera, uz kolače, rakiju i vino iz ”domaće radinosti” te četrdesetak oduševljenih mještana, vladala je na nedavnom otvorenju odmorišta na stubištu Baredi, koje je uređeno na inicijativu Vijeća Mjesnog odbora Vasanska.

Uz sponzore Radnik Opatija, Fast food Buldog, Plin Jeletić i Kamik inžinjering, najzaslužiniji za obnovu odmorišta su radnici Komunalca i Parkova, koji su još i očistili dio raslinja uz stube Baredi s kojih sada puca pravi pogled na Opatiju.

U prigodnom govoru dosadašnji predsjednik Mladen Žigulić u prigodnom govoru istaknuo je da se pred dvije godine napravilo odmorište Veprinački put i tom se prilikom riješio vrlo nezgodan pješački prijelaz preko Nove ceste (nepregledan oštar zavoj).

odmoriste_baredi (1)

– Ove 2011. postavili smo cca 55 m ograde na Veprinačkom putu, a sada otvoramo i odmorište Baredi u sklopu kojeg smo i postavili cca 35 m ograde, očistili dio raslinja uz stube Baredi, a želja nam je da iduće godine napravimo još jedno odmorište na našem trećem stubištu Put Slavići, gdje smo ove godine napravili jedan veliki zahvat kanaliziranja oborinske vode i raznog materijala kroz oborinski kanal sa rešetkom, kazao je Žigulić i napomenuo da će sada i mnogi turisti koji se odluče pješke otići do Veprinca imati sada mjesto gdje se mogu odmoriti i popiti čašu čiste vode.

Stanovnik Vasanske, Dino Đelmo, čak je i pjesmicu napisao povodom otvorenja odmorišta, koju je odrecitirao nakon što je Laura Jeletić pročitala himnu Vasanske. Odmorište i špinu otvorio je jedan od najstarijih stanovnika Vasanske, Mario Tončinić, koji je i prvi popio čašu prave Učkarske vode, u društvu svog praunuka Gabrijela Petza – jednog od najmlađih stanovnika ovog mjesnog odbora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA