Koncesionar Nediljko Brko uložio je 3,5 milijuna kuna u uređenje plaže ispod hotela Savoy @ Opatija

Plaža ispod Savoya

Tri i pol milijuna kuna uložio je Nediljko Brko putem tvrtke B.N. L. u plažu ispod opatijskog hotela Savoy, koja je ove godine obnovljena i preuređena dočekala goste. Vlasniku susjednih hotela pripala je koncesija na 20 godna, a pored uređenja i opremanja plaže, dužnost investitora je postaviti spasilački toranj s opremom za prvu pomoć i kabine za presvlačenje, te osigurati pristup osobama sa posebnim potrebama. Ukupna površina iznosi pomorskog dobra iznosi ukupno nešto više od 3.000 kvadratnih metara, od čega nešto više od polovice otpada na more.

Za uređenje i opremanje plaže ugovoreno je ulaganje od najmanje 3.369.440,00, time da je u prvoj godini potrebno uložiti 2.509.440,00 a ostatak ravnomjerno po godinama, no Brko je istaknuo kako je ulaganje već i premašio te je dosad uložio 3,5 milijuna kuna. Njegovu izjavu potvrdilo je i Povjerenstvo za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama nakon pregleda obavljenog pred mjesec dana.

Plažu su nedavno obišli župan Zlatko Komadina sa suradnicima, u društvu predstavnika opatijske gradske vlasti, a tom prigodom Brko je najavio kako će u plažu ulagati svakih pet godina.

– Ovo je pravi primjer kako se daju koncesije, pogotovo na obali koja nije prirodna plaža, nego stjenovito područje od kojeg se napravi kupalište sa turističkim sadržajem. Koncesije služe da bi se investiralo i podigla kvaliteta turističke usluge. Kad je riješen prostorni plan i imovinski odnosi tada se može davati u koncesiju i ovo je takav pozitivan primjer, rekao je župan Komadina.

Davor Žic / PodUčkun.net