FOTO: Pust Nopak finil va bidone s glavun zdolun, a nogami zgorun @ Vasanska

kalevanje_pusta_nopak_vasanska_2016_opatija

Pust je va bidone!

Ovogodišnji pust iz Vasanske sinoć je platio glavom za sve neučinjeno u prošloj godini. Iako nije poput ostalih ‘finil va dime’, već je nopak, kao mu je i bilo ime ‘finil va bidonu’.

Obzirom da Pust ‘Nopak’ nije ispunio niti jednu svoju obavezu (nije donio vijest kada će bit gotovi Amerikanski vrtovi, nije se popravila cesta Put Plahuti, niti dobila informacija o početku gradnje našeg trgovačkog centra Palmanove na Kuku), Mladen Žigulić po kratkom postupku bez prava žalbe odlučio je da Pust Nopak treba završiti “va bidone s glavun zdolun, a nogami zgorun”, što je i na kraju učinjeno.

Ovo brzopotezno suđenje i hitanje va bidon popratilo je četrdesetak prijatelja Vasanske.

Uz stalno nadmudrivanje velog meštra Emila Jeletića i predsjednika VMO Vasanske Mladena Žigulića, pjesnik s Vasanske Dino Đelmo pročitao je pjesmu o kalevanju Pusta Nopak i ujedno predstavio svoju knjigu poezije iz koje je pročitao jednu pjesmu posvećenu Opatiji.

Po završetku ceremonije, svi prisutni otišli su u prostorije VMO Vasanska gdje se održalo tradicionalno ocjenjivanje najboljih fritula. Između šest “proizvođača” fritula, nezavisni žiri od prisutnih građana odlučio je da je 1. mjesto osvojio restaurant “Ružmarin” i za nagradu dobio 5 kg brašna i knjigu Povijest Vasanske. Drugo mjesto osvojila je Cveta Juranović i za nagradu dobila 2 kg brašna i knjigu Povijest Vasanske, dok je treće mjesto pripalo Rolandu Jeletiću, koji je nagrađen kilom brašna i knjigom Povijest Vasanske, a istu su dobili i ostali natjecatelji koji su sudjelovali u pripremi fritula. Ovogodišnje karnevalsko druženje okončano je uz dobru kapljicu, fritule i kroštule.

Fotogaleriju s kalevanja pusta pogledajte na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net