FOTO Poezija, glazba i druženje u znaku graje, tuba i ceste Put Plahuti obilježili druženje pul Potoka

Skup je otvorio Emil Jeletić koji je odmah zapalio atmosferu svojim doskočicama, a nakon toga je tehnički predsjednik VMO Vasanske Mladen Žigulić pročitao himnu Republike Vasanske. Svoje pjesme o našem domaćem kraju – Vasanskoj pročitali su Marina Česen, Marija Trinajstić, Luka Skorić, Dino Đelmo i Roberto Žigulić.

Opatija – Ovogodišnje okupljanje četrdesetak građana na potoku Vrutki proteklo je u znaku graje, tuba i ceste Put Plahuti.

– Graje jer je svaki dan sve više, a starega tuba za vodu od 25 cm kega su ga gradski oci zaboravili i kada ono svako malo uskrsne i izađe na površinu onda nastupaju problemi, a ceste Put Plahuti jer je već tri puta bila pripremljena za rekonstrukciju pa je opet odgođena, kažu kada budu bolji dani, odnosno kada se uravnoteži proračun grada. Također, u zraku je bilo puno simbolike jer je to možda posljednje ovakvo okupljanje na tom mjestu. Naime, uskoro su izbori za mjesne odbore i tko zna možda novi članovi koji budu izabrani u Vasanskoj možda neće nastaviti tradiciju održavanja ovakvog skupa, istaknuto je na druženju.

Skup je otvorio Emil Jeletić koji je odmah zapalio atmosferu svojim doskočicama, a nakon toga je tehnički predsjednik VMO Vasanske Mladen Žigulić pročitao himnu Republike Vasanske.

Svoje pjesme o našem domaćem kraju – Vasanskoj pročitali su Marina Česen, Marija Trinajstić, Luka Skorić, Dino Đelmo i Roberto Žigulić.

– Dino Đelmo i Roberto Žigulić su jednu od svojih pjesama posvetili graji, tubu i cesti Put Plahuti, a posebni performans izveo je Roberto Žigulić koji je svoju pjesmu uglazbio i otpjevao. Publika ga je od smijeha i aplauza više puta prekidala, a pogotovo kada su spominjana i imena Ivo, Emil, Mrak napomenuo je tehnički predsjednik VMO Vasanske Žigulić Mladen te opravdao izostanak violinista i gitarista iznenadnim pozivom iz Irske.

Da ipak ne prođe bez muzike, pobrinuo se Roberto Žigulić koji je zasvirao harmoniku.

Kako je vrijeme prolazio, pomalo se je nadvio i mrak nad potokom, obzirom da rasvjeta na stupu nije svjetlila, no to nije smetalo prisutne da se uz dobru kapljicu, sokove i sendviče dobro našale, popričaju i na kraju daju obećanje – vidimo se na istom mjestu i druge godine.

Fotogaleriju s druženja pogledajte OVDJE.