FOTO: Osuđen u političkom procesu – Hepić Inić smaknut jer nije održao obećanje o besplatnom gorivu i struji @ Vasanska

kalevanje-pusta-hepic-inic-vasanska-2017-1

Sprogod Pusta

Kratkim sprovodom osuđenog Pusta Hepića Inića u Vasanskoj je u srijedu zaključena sezona karnevala. Pred nekoliko desetaka prisutnih mještana ovog Mjesnog odbora i gostiju, program je započet minutom šutnje za Hepića Inića i čitanjem himne Republike Vasanske, nakon čega je Dino Đelmo pročitao svoju prigodnu pjesmicu o Hepiću Iniću.
Sam Pust osuđen je ”po političkom postupku”, zbog iznevjerenih obećanja građana. Naime, kako je kazao predsjednik VMO Vasanska Mladen Žigulić, ”Hepić Inić nije održao obećanje da će za građane Republike Vasanske tijekom njegove vladavine biti besplatno gorivo i električna struja u kućanstvima”, stoga je po kratkom postupku Hepić Inić osuđen i pokopan na obližnjem groblju blizu crkve.

– Ove godine nije završio u kontejneru za smeće jer je u toku akcija odvojenog prikupljanja smeća, tako da je naš glavni zeleni kontejner jednostavno nestao na čuđenje svih građana, kazao je Žigulić, a nakon sprovoda Pusta, nastavljeno je druženje građana uz prigodne pusne slastice – krafne, ulenjaki, kroštule…

Kako je proteklo kalevanje i sprogod pogledajte na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net