Vikend u znaku ‘pleh’ muzika @ Opatija, Lovran

gd_spincici_2012 (1)Opuštenim ”đirom” kroz glavnu lovransku ulicu, pa sve do trga Brajdice gdje ih je dočekala masa naroda ”žedna glazbe”, prodefiliralo je dvadeset orketstara iz Hrvatske, Slovenije i Italije koji su sudjelovali na 37. Susretu puhačkih orkestara Istre.

– Ovo je 37. Susret puhačkih orkestara Istre. Budući da ove godine slavimo sto godina postojanja Puhačkog orkestra Lovran, dogovoreno je da nam pripadne domaćinstvo kao dio cjelogodišnje proslave ovog velikog jubileja. Članovi smo ove organizacije već 36 godina, što znači da na susretima sudjelujemo od njihovog 2. održavanja. Svi prisutni orkestri pripremili su kratki repertoar za nastup, a osim upoznavanja s radom prijateljskih društava, cilj ove manifestacije jest zajedničko druženje, kazao je kapelnik lovranskog orkestra Miodrag Kašić.

Prije zajedničkog okupljanja u Lovranu, orekestri su održali koncerte u Ičićima i Dobreću te na ”ljetnoj pozornici” Mjesnog odbora Vasanska gdje ih je poslušalo nekoliko desetaka gostiju, među kojima je bilo više Japanaca nego Opatijaca.

gd_spincici_2012 (2)