U OKU KAMERE Mali kuhar Gabriel Perica oduševio kulinarski umijećem goste VMO-a Vasanska i GDCK-a Opatija

U ime VMO Vasanska spremnost za još ovakvih lijepih susreta s naglaskom na poticanje mladih iskazao je predsjednik Mladen Žigulić, a dječje iskreno veselje poticaj je i organizatorima iz GDCK uz želju za “podmlađivanje” članstva.

Opatija – Gradsko društvo Crvenog križa i Vijeće mjesnog odbora Vasanska jučer su realizirali Dječju kuharsku radionicu koju je vodio Gabriel Perica. Gost radionice bio je “Mali kuhar”, učenik 5b OŠ Turnić, čiji je veliki hobi kuhanje i priprema slastica, a naročito izrada torti.

Za dvadesetak malenih i velikih mještana s Vasanske, svoje prijatelje iz razreda te bližu rodbinu Gabriel je kroz tri sata veselog druženja u kuhinji CK prezentirao i pripremio svoje kulinarske uratke – nekoliko vrsta pizza s izvrsnim tijestom, popularne američke palačinke odlične teksture i s bogatim izborom preljeva: od omiljene Nutelle, šlaga i slasnih voćnih preljeva spravljenih od svježeg šumskog voća za što se “stajalo u redu” pored šparheta za “repete”.

Gabriel je prisutne počastio i ranije spravljenim sirnim kiflicama, a osobito je iznenadio i raznježio predstavnike Opatijskog CK velikom tortom s dekoracijom u bojama i simbolima crvenog križa.

— Ovaj talentirani i veseli, druželjubivi školarac za uzor u kulinarskom umijeću s ponosom ističe svoga oca, a raduje ga poziv da se pridruži u humanitarnim aktivnostima koje se održavaju u našoj kuhinji koja nudi osobito velike mogućnosti izrade prigodnih slastica u modernoj pećnici, inače daru Obrtnika Liburnije našem društvu, koju je danas “isprobao” s pripremom pizza. Kulinarsko druženje omogućio je MO Vasanska donirajući sve potrebne namirnice i napitke za “gastroprogram” malog kuhara Gabriela, a uspješnoj organizaciji pridonijele su vrijedne volonterke Crvenog križa, kazala nam je Đana Pahor, ravnateljica CK Opatija.

U ime VMO Vasanska spremnost za još ovakvih lijepih susreta s naglaskom na poticanje mladih iskazao je predsjednik Mladen Žigulić, a dječje iskreno veselje poticaj je i organizatorima iz GDCK uz želju za “podmlađivanje” članstva te mogućnošću ponude ovakvih atraktivnih sadržaja u partnerstvu s dobrim susjedima.