Sveti Nikola ‘Vasanski’ darovao 92 mališana

OLYMPUS DIGITAL CAMERASveti Nikola jučer je, prema tradiciji koja traje već dvadeset i pet godina, darivao djecu s područja mjesnog odbora Vasanska. No, ovog puta simpatični Emil Jeletić koji ”utjelovljuje” djeci najdražega sveca, igrao je ”u gostima”. Naime, zbog radova na ”Njemačkoj crkvi” u Vasanskoj, gdje se ova manifestacija uobičajeno održava, skup je premješten u centralnu opatijsku crkvu, onu uz lungomare koja nosi ime Sv. Jakova.

Uz uobičajene ”rituale” koji prate sva događanja u organizaciji Mjesnog odbora Vasanska kao što je čitanje poezije pri čemu centralno mjesto ima himna Vasanske, jučerašnje je događanje obogaćeno i obraćanjem župnika Ivana Tambolaša te predsjednika MO Mladena Žigulića.

– U nizu događanja i velikog broja Svetih Nikola i Djeda Mrazova koji se mogu zateći u svakom dijelu Opatije, od Učke pa do mora, ovaj naš ipak je uspio ostati jedinstven, zato što je ostao skroman i postojan, kazao je Žigulić.

Nakon njegovih riječi, okupljena djeca u glas su zazvali najdražeg im Mikulu, a ”šoumen” Jeletić potiho je izvirio iznenadivši mališane, ali i obradovavši ih sa čak 92 poklon-paketa.

Izvor: PodUčkun.net