Predstavljena knjiga o povijesti Vasanske

Mladen  i Roberto Žigulić

Mladen i Roberto Žigulić

Prezentacija knjige ‘Povijest Vasanske’, održana je prošlog petka pred velikim brojem ljubitelja Vasanske i opatijske povijesti. Knjigu su predstavili Roberto Žigulić i Mladen Žigulić, a svečanom činu predstavljanja, po običaju kada je riječ o eventima u organizaciji VMO Vasanska, pročitana je himna.
– Tako ča j’ to ta Vasanska i kade bi to ona bila? Kade počne a kade finjuje? Koliko tega današnji Opatijci od nekadajne Vasanske znaju? Tako bi se moglo domislet i stavit na kartu čuda pitanji i odgovori ki va sebe imaju tu čarobnu besedu Vasanska. I saki bi Opatijac imel morda drugačji odgovor. Neki bi morda pitali starejeh, ma i njihovo pamćenje j’ vremenski ograničeno. Drugi bi oteli iskat po libreh ale internete, ma zaspraven j’ malo tega od Vasanske svojni ostalo zapisano. Zato j’ zadnji čas da se se ča se zna stavi na kartu, pa neka to ostane zapisano i za seh oneh ki će prit pokle nas, pročitao je Mladen Žigulić na samom početku večeri uvod iz priče ‘Vela zemja z malo judi’.

Radi se o knjizi više autora u kojoj su istaknute važne povijesne činjenice o navedenom dijelu Opatije, a sadrži tri zanimljiva teksta – ‘Vela zemja z malo judi’, ‘Mića zemja za čuda judi’, ‘O prošlosti obitelji Veprinštine’ te dio s pjesmama posvećenim Vasanskoj, koje su Dino Đelmo, Roberto Žigulić te Jadranka i Luka Skorić pročitali prilikom predstavljanja knjige. Po završetku službenog djela održano je druženje, a kako je protekla večer u znaku Vasanske provjerite u video isječku u nastavku teksta, odnosno u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net