Otvorena izložba Umjetnički duh Vasanske i prijatelji @ ex Dekor

umjetnicki_duh_vasanske_2011Lani smo prvi puta organizirali izložbu “Umjetnički duh Vasanske”, koja je bila velik uspjeh, a tada su nam se javili i brojni drugi autori zainteresirani za izlaganje svojih djela, pa smo umjetničkom duhu Vasanske dodali i prijatelje.

To su sve amaterski slikari, bez formalnog obrazovanja – ljudi koji u svom ovom stresu i strci znaju pronaći jedan trenutak mira koji posvećuju kreativnom stvaranju i umjetnosti, kazao je predsjednik MO Vasanska Mladen Žigulić na jučerašnjem otvorenju izložbe nazvane ”Umjetnički duh Vasanske i prijatelji”.

Osim izloženih radova, publika je mogla uživati u poetskom talentu stanovnika Vasanske. Laura Jeletić je izrecitirala himnu Vasanske, Dino Đelmo pročitao je dvije autorske pjesme, dok je Obrad Z. Maleš prisutne razveselio svojom recitacijom.

U prostoru improvizirane galerije, smještene u nekadašnjoj trgovini ”Dekor” na tržnici, izloženo je šezdesetak radova 13 umjetnika koji dolaze uglavnom s područja Vasanske, ali i ostalih dijelova Opatije i Liburnije.

Izložba ostaje otvorena do kraja studenog, a može ju se razgledati svakog dana od 9 do 12 sati.