Novi izgled kupališta Slatina predstavljen u Vasanskoj

Cplaze_001Mjesni odbor Vasanska, u čiji teritorij spada većina kupališta Slatina, ugostio je krajem prošlog tjedna prezentaciju idejnog rješenja novog izgleda ovog kupališta. Dvadesetak ljudi koji su se okupili po kišnom vremenu prezentaciju je održao predsjednik MO Vasanska Mladen Žigulić, budući da je arhitekt Vladimir Delfar bio spriječen.

Žigulić je objasnio povijest kupališta Slatina, načinu kako je napravljena i tokom vremena dograđivana, te njezinom kraju kada se ronilačka maona sa gradilišta hotela Admiral zabila u pilote (oslonce) drvenog kupališta. Pokazao je i slike koje je snimio 1980. godine, možda i jedine koje su zabilježile miniranje Slatine.

 

Cjezero_001Inače, kupalište “Slatina” sa svojom pozicijom u centru grada ne bi trebalo biti iskljucivo kupalište, vec bi trebalo postati prostor u funkciji Grada koji ce kroz cijelu godinu nuditi visenamjenske sadrzaje i događanja, prostor koji ce svojim uređenim parterom, izgledom i bogatstvom vizualnih eiemenata i oblikovanjem i sadrzajima, biti privlacan, kako gradanima Opatije tako i gostima kroz cijelu godinu.

Žigulić je kazao kako se prisutnima rješenje sviđalo i glavno pitanje je bilo da li se to može izgraditi i tko bi to sagradio.

– Rekao sam da to u biti predstavlja jednu vrstu “pozitivne provokacije” koja bi trebala ujediniti sve građane Opatije, privrednike u Opatiji i grad Opatiju da se nova Slatina napravi, kazao nam je Žigulić nakon održane prezentacije.