Izložba: Opatijske pusne užance kroz leta @ Dekor

izlozba_dekor_2012Ove subote, 5. svibnja s početkom u 10 sati u prostorijama bivšeg Dekora na Tržnici, svečano će biti otvorena izložba fotografija ‘Opatijske pusne užance kroz leta’. Izložbu organizira Emil Jeletić i članovi MO Vasanska, uz svesrdnu pomoć Nikice Pažina i ekipe iz Foto Kurtija, te uz pokroviteljstvo Grada Opatije.

– Na izložbi se može pogledati čak 350 fotografija iz bogate opatijske pusne povijesti. Najstarija fotografija datira još iz 1905. godine, dok ćemo prikazati i fotografije Cvjetnog korza (dječji mimohod) iz 1962. i 1963. godine. Osim ‘izvješenih’ fotografija, pripremili smo i tri albuma s fotografijama koji će se moći ‘uzeti u ruke i prolistati’. Kako i priliči svim eventima koje organizira ekipa iz Vasanske, Laura Jeletić pročitati će himnu Vasanske, a nakon toga će Laura i Katarina Jeletić (Emilove unuke) pročitati prigodne pjesme, kao i Dino Đelmo te Obrad Z. Maleš, kazao nam je Mladen Žigulić, predsjednik MO Vasanska.

Osim predstavljanja fotografija iz Emilove osobne arhive, VMO Vasanka će predstaviti 4 fotomontaže slika – poplavu garaže Slatina, crpljenje nafte na Slatini, natkrivanje ljetne (WC daska) i sadašnje stanje auto garaže u Vasanskoj. Također, svoju izložbu karića i motopatina predstaviti će Jerko Gudac, a Damjan Miletić pripremiti će kroštule da sve bude u pusnom điru.

Izložba ostaje otvorena punih 40 dana, a može se pogledati svakog dana od 9 do 12 sati te od 17 do 20 sati. Svečano zatvaranje biti će održano 15. lipnja s početkom u 17 sati.

Izvor: PodUčkun.net