FOTO: Vasansku trilogiju Emila Jeletića zatvara izložba o Balinjeradi @ Opatija

Emil Jeletić

Emil Jeletić

Da duh kulturnog amaterizma u Opatiji do kraja nije uništen dokazuju i dvije nedavno postavljene izložbe koje krase gornji kat Mrkata. Iako se obje referiraju na ‘povijesne momente’ prema viđenom vrlo su posjećene i brojni Opatijci s guštom su ih posjetili.

U sklopu ‘Vasanske trilogije’ Emila Jeletića, koji je pretvorio zatvoreni poslovni prostor u mini izložbenu galeriju, nakon Sv. Nikole i Djeda mraza na red je stigla omiljena opatijska manifestacija – Balinjerada.

Karići, monopatini, medalje, pehari i fotografije izloženi su javnosti, a autor koji je ujedno i kustos rado će podijeliti pokoju anegdotu s posjetiteljima. Tako smo iz razgovora s Emilom saznali da sudjeluje na Balinjeradi od njezinih samih početaka, da većina izloženih fotografija ima neku svoju priču, a da nije imun niti na fotomontaže koje se također mogu pogledati na izložbi. Također, Emil je napomenuo da je prilikom postavljanja imao i bezrezervnu podršku koju su mu pružili Jadranko Sobotinčić i Dino Đelmo.

Ovom izložbama gornji kat mrkata pretvorio se u svojevrstan centar okupljanja i druženja u jutarnjim satima, a nerijetko se dogodi da se akteri s fotografija prepoznaju i ponovo se dođu pokazati svojoj djeci i prijateljima.

Izložba se može pogledati u jutarnjim satima i bit će postavljena do ovogodišnje Balinjerade. Nekoliko fotografija izložbe pogledajte na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net