FOTO: Končesionario Soldić završio je glavom zdolun – va kante od Jupola @ Vasanska

Vjerojatno zbog betonskog virusa koji je u posljednje vrijeme zavladao opatijskim prostorom na suđenju Končesionariu Soldiću okupilo je samo 35 hrabrih građana.

Pusni predsjednik Vasanske Emil Jeletić obratio se je građanima i dao primjer pravilnog nošenja zaštitne maske protiv betonskog virusa. Nakon toga građanima obratio se je predsjednik VMO Vasanske Mladen Žigulić rekavši da su uspjeli izolirati dva virusa i to: Betonko-2009 i Petonko-2012. Područje Vasanske nije hvala Bogu napadnuto, ali se izolirani slučajevi (buduće izgradnje) pomno promatraju. Lokalni pjesnik Dino Đelmo pročitao je svoju pjesmu, a bilo je i ispaljivanja jedne rakete, međutim nebo je bilo maglovito kao i opća situacija pa se je vatromet slabo vidio.

Zbog potencijalne betonske opasnosti suđenje Končesionaru bilo je kratko. Isti nije ispunio niti jedno svoje obećanje: niti je omogućio stanovnicima Vasanske besplatno parkiranje u Rakovčevoj ulici, niti im je omogućio besplatno kupanje na njihovoj uređenoj Slatini. Kazna je bila brza, umjesto da je završio u skupom bidonu za smeće, Končesionario završio je glavom zdolun va kante od Jupola i to je to. Nakon toga građani Vasanske otišli su u prostorije VMO Vasanske gdje je Emil Jeletić izložio oko 250 svojih slika maškara u Opatiji koje je vrijedno prikupljao kroz 70 godina. Uz dobro jelo i piće razgovaralo se je do dugo s nadom da će druge godine situacija u Vasanskoj biti prostorno čista i da će se ‘Vasančani’ sa svojim familijama nadisati čistog zraka kada krenu u šetnju u svoje Barede.

Kako je proteklo druženje u Vasanskoj provjerite u priloženoj fotogaleriji na ovom linku