Druženje u prirodi uz slike i poeziju @ Vrutki

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJubilarno, petnaesto druženje na potoku Vrutkima, koje Mjesni odbor Vasanska organizira od 1998. godine, otkako je obnovljen i uređen taj lokalitet, održalo se sinoć i okupilo četrdestak posjetitelja. Kao i obično, druženje je imalo svoju umjetničku notu, jer Emil Jeletić postavio je u ambijentu izvora Vrutki svoje slike sa tom temom, te s par veselih doskočica nasmijao ljude, da bi nakon toga predsjednik MO Vasanska Mladen Žigulić pročitao himnu Vasanske i zahvalio se djelatnicima Parkova d.d. i Komunalca d.o.o. koji su uložili puno truda i volje i za 3 dana uredili, očistili i osvježili izvor Vrutki.

Poslije je Marija Trinajstić izrecitirala nekoliko svojih pjesama, a ”prijatelj s druge strane potoka” – kako je Mladen Žigulić predstavio Roberta Žigulića – pročitao je iz svoje knjige ”Stališ duša Vasanske” kako su pred 100 godina na području Slatine odmah pronalazili zagađivače prirode i plaže i odmah ih poimenice razotkrivali i sankcionirali, neovisno da li su bili ugledni hotelijeri i bogati građani lil obični puk.

Referirajući se na tu konstataciju, i činjenicu da nije otkriveno zagađenje plaže Slatina, Mladen Žigulić našalio se kazavši da je razlog tolikom broju prisutnih na Vrutkima i taj što jako smrdi na Slatini.

U nastavku programa je Dino Đelmo izrecitirao dvije svoje pjesme, a sve je ”garnirao” Luka Skorić sa svojim haiku-uratcima i recitacijom na temu ”graja – jedinastvena biljka koja jako dobro raste u ovom kraju i posebno se na nju pazi da se ne ošteti”.

Uz iskreni pljesak svih prisutnih nakon svake izrečene pjesme, prisutni građani su odlučili da će se na izvoru Vrutki tradicionalno nalaziti svake godine na ovaj datum 19. srpnja koji će postati i Dan Vasanske. Nastavak druženja protekao je u ugodnom razgovoru uz prigodne sendviče, sokove, vino i domaću rakiju.