Đornalista z novega sveta stigao u posjet Vasanskoj

Đornalista z novega sveta

Đornalista z novega sveta

Đornalista z novega sveta stigao je jučer u Vasansku i odlučio narednih 30 dana provesti u usnuloj dami. Planet s kojeg Đornalista dolazi ima 22 milijuna stanovnika, svi su zaposleni, svaki mjesec primaju plaće, a u saboru im sjedi samo 5 penzionera. Svoje bogato znanje odlučio je podijeliti s mještanima Vasanske, a za uzvrat je obećao prenijet iskustva ‘z novega sveta’. Obzirom na veliko tržište s kojeg je ovogodišnji pust stigao, ekipa Vasanske odlučila ga je testirat u turističke svrhe, a ako podbaci tj. ako ne poveća prosječnu posjećenost opatijske glavne ulice s 20 posjetitelja, na barem 50, kroz mjesec dana ukrcat će ga u raketu i vratit u njegov savršeni svijet.

Na predstavljanju Đornaliste z novega sveta sudjelovala je delegacija Vasanske na čelu s prezidenteom Mladenom Žigulićem, dok je u ime susjedne Opatije i novoizabranog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta, prisutne pozdravio njegov zamjenik Ferdinand Kirigin.

Po završetku ceremonije, uz neizostavni poetski moment Dine Đelma, druženje je nastavljeno u veseloj atmosferi uz maneštru i kumbasice te dobru pijaču.

Veliku fotogaleriju s dizanja pusta u Vasanskoj pogledajte na ovom linku

Izvor: PodUčkun.net